НИГЕА ГРУП ООД

Е българска компания, развиваща своята дейност в сферата на земеделието, партньор в представителството и дистрибуцията на професионални семена и торове. Целият асортимент от продукти, който предлага е с изпитано високо качество, подходящ за микроклимата и почвените особености в България. Фирмите, с които си партнира са утвърдени на българския пазар и техните продукти имат широко приложение в зеленчукопроизводството. Предлага и иновационна селекция от висококачествени и високопродуктивни семена и торове, разширявайки кръгозора от възможности пред българския производител.

„НИГЕА ГРУП” ООД е пряк и ексклузивен представител на:

„BAKKER BROTHERS” е холандска компания за отглеждане и производство на семена за различни видове зеленчуци. Историята и датира от 1928г., когато Arie, Gerrit и Willem Bakker решават да започнат да отглеждат зеленчукови семена за износ в Германия. Компанията се разраства непрекъснато, през 2013 г. започват производствен процес и в Йордания, като заедно с производствата в Холандия и Южна Африка, развъдните дейности се провеждат целогодишно, до 3 поколения на година.


-„HILD”, Германия – фирмата е с дългогодишна история, опит и традиции в производството на професионални семена. Фирмата е създадена през 1919г., а през 1988г. Се слива с друга мащабна компания – „NUNHEMS” и заедно се превръщат в международно активна компания, която оперира с най-големите страни производители в Европа и останалата част от света. „HILD” поддържа програма за радвъждане на всички важни растителни видове и високопродуктивни сортове.

-„BIOLCHIM”, Италия – фирмата е водещ производител на специални торове в Италия и е сред най-динамично развиващите се компании на международните пазари. Основана е през 1972г., развива се в различни производствени линии – течни торове, разтворими прахове и гранули. Основна сила и конкурентно предимство на „BIOLCHIM” е R&D отделът, състоящ се от агрономи, химици и биолози, които участват в ежедневни лабораторни и полеви тестове и работят в изследователско сътрудничество с държавни служители.